Over mij

Mijn naam is Annemieke Wieman en ik ben inmiddels alweer ruim 25 jaar werkzaam als fysiotherapeut, die met veel passie haar vak uitoefent.

Onlangs heb de de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut afgerond en heb al diverse patiënten met een goed resultaat kunnen begeleiden. Waaronder mensen met een burn-out, long-covid en andere onverklaarbare lichamelijke klachten. Het is mooi te zien dat je middels deze therapie heel veel gereedschappen kunt inzetten en op deze manier maatwerk kunt leveren. Ieder mens is anders en vergt een andere aanpak/begeleiding.

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan met sportgerelateerde klachten. Zo heb ik meerdere jaren de junioren bij FC Utrecht begeleid. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan met orthopedische klachten, zoals: heupen, knieën of kruisbanden, schouders en rugklachten (zowel in het ziekenhuis als in de praktijk).

De laatste 15 jaar werk ik ook met dry needling en merk ik dat dit snel de pijnklachten kan verhelpen.

In 2017 heb ik de opleiding tot ademhalings- en ontspanningstherapeut gevolgd (methode Dixhoorn). Ik merk dat ik hiermee mooie resultaten kan bereiken bij stress gerelateerde klachten dat kan optreden bij een tennisarm/RSI, hyperventilatie of COPD.

Eind 2019 heb ik mijn opleiding tot acupuncturist afgerond en mag ook deze behandelingen geven en kan hierdoor nog meer soorten klachten behandelen en fysiotherapie behandelingen ondersteunen.

Bovenstaande is nog maar een kleine greep uit de ervaring en kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Zie mijn LinkedIn.