Over mij

Mijn naam is Annemieke Wieman en ik ben inmiddels alweer ruim 24 jaar werkzaam als fysiotherapeut, die met veel passie haar vak uitoefent.

Mijn missie is om patiënten zo goed mogelijk te kunnen behandelen. Ik zie steeds meer het belang van een gezonde leefstijl om zo ook preventief bezig te zijn zodat klachten structureel weg blijven en het risico op bepaalde chronische ziektes verkleind wordt maar ook mensen met chronische ziektes zo goed mogelijk begeleiden/behandelen. Hier heb ik scholing voor gevolgd.

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan met sportgerelateerde klachten. Zo heb ik meerdere jaren de junioren bij FC Utrecht begeleid. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan met orthopedische klachten, zoals: heupen, knieën of kruisbanden, schouders en rugklachten (zowel in het ziekenhuis als in de praktijk).

De laatste 13 jaar werk ik ook met dry needling en merk ik dat dit snel de pijnklachten kan verhelpen.

In 2017 heb ik de opleiding tot ademhalings- en ontspanningstherapeut gevolgd (methode Dixhoorn). Ik merk dat ik hiermee mooie resultaten kan bereiken bij stress gerelateerde klachten dat kan optreden bij een tennisarm/RSI, hyperventilatie of COPD. Over een jaar kan ik in combinatie met de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut dit nog efficiënter inzetten.

Eind 2019 heb ik mijn opleiding tot acupuncturist afgerond en mag ook deze behandelingen geven en kan hierdoor nog meer soorten klachten behandelen en fysiotherapie behandelingen ondersteunen.

Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut omdat ik hiermee verder westers opgeleid wordt om de mens als totaal te kunnen behandelen en dan ook het psychische stuk waardoor ik stressgerelateerde klachten en onbegrepen klachten kan helpen behandelen.

Bovenstaande is nog maar een kleine greep uit de ervaring en kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Zie mijn LinkedIn.